Hippie Trail

Mijn naam is Mujda (31 jaar) en ik ben eigenaresse van Hippie Trail, een duurzaam en ethisch verantwoord kledingmerk (slow fashion). Duurzaam vanwege de materialen die gebruikt worden, zoals biologisch katoen, linnen en hennep, ethisch door de manier waarom de kleding gemaakt wordt. Mijn streven is om slow fashion betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen en de fast fashion industrie minder aantrekkelijk te maken door bewustwording te creëren. Ik ontwerp zelf alle kleding/sieraden en de makers staan centraal. Zij bepalen zelf hun uurloon en werken veilig vanuit huis. Recent heb ik mijn collectie mogen uitbreiden met sieraden gemaakt van onverkochte voorraad en gerecycled plastic.

In Oktober 2022 heb ik na jaren de stap durven te zetten om een eigen onderneming te starten. Mijn aandacht werd in 2013 getrokken door de ramp in Bangladesh waar 1134 mensen, vooral vrouwen en kinderen zijn omgekomen. Daar stortte een grote fabriek in waar massaproductie van kleding plaatsvond van onder andere merken zoals Mango en Primark. Daar hield het echter niet bij op. In de jaren daarna bleven er verontrustende berichten in het nieuws komen. Ondanks vele beloftes van deze grote bedrijven, worden tot op de dag van vandaag miljoenen mensen uitgebuit. Daarnaast claimen veel grote bedrijven dat ze duurzaam zijn, maar blijkt dit vaak een marketingtruc te zijn.

Mijn focus ligt op de mensen die de kleding/sieraden maken en onze planeet. Kleinschalige productie, veilige werkomgeving, eerlijke lonen en een minimale schadelijke impact op onze mooie planeet!

Producten van Hippie Trail

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 209 reviews.