johanvandreven

Mijn 'hobbelige' reis om te ontdekken wie ben ik begon op de middelbare school. De tekenleraar op de middelbare school zag mijn worsteling en moedigde mij aan. Ik experimenteerde veel met surrealistische kleurrijke abstracte landschappen.

In mijn jeugd was er geen enkele stimulans op gebied van niet-kerkelijke kunst. Na de middelbare school keerde hij zich af van kunst en vernietigde alles wat hij tot dan had gemaakt.

(Analoge) fotografie bleef. Het latere experimenteren met kleuren en vormen in het digitale tijdperk, leidde naar de Digital Artist die ik nu ben.

Sinds 15 jaar werk ik meer thematisch.

‘Dance and Moves’, werken met dansers uit vrijwel alle dansdisciplines. Aansluitend 'Nude, but not naked'. Daarin is het vrouwenlichaam het canvas voor nieuwe digitale creaties. Het gaat niet om sensualiteit, maar om expressie, emotie, vormen en kleuren. Werken uit dit thema gingen en gaan vaak over (onzichtbare) strijd. Vechten om jezelf te mogen zijn, strijd tegen uitsluiting, zelf invulling geven aan je leven. Elementen die veelal ook autobiografische kenmerken hebben.

Halverwege 2023 werd gestart met het thema: ‘Game of lines and colors’. In dat abstracte en naïeve figuratieve werk is de inspiratie te zien van onder meer de durf van de excentrieke Dalí, de creatieve drang van Munch en de werkwijze met kleuren en vormen van Hundertwasser en Mondriaan.

De lijnen staan voor levenslijnen, bijna nooit recht, vrijwel kronkelend. De vlakken vertegenwoordigen gebeurtenissen die je overkomen, silhouetten verbeelden de kracht om overeind te blijven.

Mijn werk is te zien geweest op diverse internationale exposities en in galeries.

Producten van johanvandreven

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 179 reviews.
Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere ervaring te bieden.