Studio VoW

Voor Studio VoW, mijn eigen creatieve bedrijf maak ik geluksslingertjes, hangers en mobielen met kraanvogeltjes. Ooit begon ik daarmee na een periode van mentale uitputting. Ik kon me niet goed meer concentreren.

Om mijn focus en concentratie te hervinden begon ik met meditatieve oefeningen, en daagde ik mezelf uit om origami kraanvogels te vouwen. Dat deed iets magisch met mij! Het duurde even voor ik de techniek echt zo beheerste dat de vogels ook echt mooi waren.

Later ben ik ze gaan verfraaien met mooie hangers en kwastjes, met mooie kralen en gekleurde elementjes. Het lukte me ook steeds beter om piepkleine vogeltjes te vouwen. Bij een Japanse dame kocht ik prachtig speciaal washi (handgeschept) papier. Deze dame koopt dit zelf in in Japan en liet mij ook met foto's het maakproces zien.

Dat papier geeft nog extra subtiele schoonheid aan de vogels. Ik ontdekte dat ze prachtig staan aan mooie takken en die vond ik gewoon in bos of park. Ik vulde ook geluksboompjes (mooie kleine takjes) met piepkleine vogels.

Kraanvogels hebben een spirituele betekenis en een sterke symboliek in verschillende culturen zoals in Japan en China . Ze staan voor lang leven, voor geluk en welzijn en ook als dragers van de ziel. Symbool van wijsheid, boodschapper van vrede. Dat maakt dat het mooie geschenkjes zijn met een betekenis, voor verschillende levensgebeurtenissen zoals bijvoorbeeld geboorte , huwelijk of verjaardag. Als afscheid. Of zomaar om iemand Good Luck te wensen!

Producten van Studio VoW

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 195 reviews.