Christy Chan Art

Hallo, mijn naam is Christy Chan, in mijn tweede strijd tegen een klinische depressie wendde ik me tot kunst om de stemmen in mijn hoofd onder controle te houden. Het brengt me vrede om zowel de kleine verbeeldingskracht in mijn dagelijks leven als de duistere, maar eerlijke gedachten, naar de fysieke wereld te brengen.

Ik ben opgegroeid in een typisch plattelandsgezin uit Hong Kong. Ik had het geluk dat ik de kans kreeg om naar Europa te reizen en een carrière op te bouwen in België. Omdat ik ver weg was van familie en vrienden, heb ik het grootste deel van mijn quarterlife-crisis alleen doorstaan. In de donkerste dagen vullen dieren en mijn verbeelding mijn hart altijd met een beetje warmte. Alle dieren en het interne gesprek dat ik met ze heb openen een klein venster zodat ik kan ademen. Ze stellen me in staat mijn humoristische kant te kanaliseren en gewoon een tijdje vredig te zijn.

In mijn kunstwerken experimenteer ik met een combinatie van impressionisme en hedendaagse kunst. Het gebruikte onderwerp, het patroon of de kleur zowel als de ideologie, gebeurtenissen en herinneringen in combinatie met de invloed van mijn mentale toestand vertegenwoordigen de wereld om mij heen. Ik zie ze niet als afzonderlijke stukken maar als één geheel dat mijn strijd om mijn vreugdevolle zelf niet te verliezen weergeeft. Ik kan de vreugde zien maar niet vasthouden wat een leegte en pijn achterlaat.

Naast het maken van kunst ben ik ook een zwemmer en momenteel werkzaam als serviceontwerper binnen de telecommunicatiesector als freelancer.

Producten van Christy Chan Art

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 195 reviews.