Meet The Maker: PHIXI – Zo moeder zo dochter(s)

Meet… Maria, Dasha & Claudia!

PHIXI is hét kledingmerk voor de echte fashionista’s. Van vintage tot nieuwe kleding, ze hebben het allemaal. Ben je benieuwd hoe PHIXI is ontstaan? Lees dan snel verder!

Hoe kwamen jullie met het idee voor PHIXI?
PHIXI is ontstaan uit een liefde voor mooie kleding en was in het begin echt een hobby. Dit is door de jaren heen uitgegroeid naar een full-time baan voor 3 personen, een moeder (Maria) en twee dochters (Dasha en Claudia). Toen we begonnen met PHIXI, had vintage kleding nog best wel een niche doelgroep en was tweedehands eigenlijk vooral in steden zoals Berlijn en Parijs in het straatbeeld te zien. In Nederland rust(te) er toch vaak een soort stigma op vintage kleding.

Wij zijn zelf eigenlijk ook nooit de klassieke vintage klant geweest, maar dit zien we juist als een voordeel, omdat we daardoor de inzichten en ideeën hebben om juist de combinatie te maken tussen vintage en nieuwe kleding. Wij wassen en/of stomen bijvoorbeeld al onze items, zodat het voor een breder publiek aantrekkelijk wordt.

Daarnaast houden we de modewereld goed in de gaten, zodat onze vintage collectie in lijn is met de huidige trends. Sinds 2020 verkopen wij ook nieuw geproduceerde kleding, wat we altijd al voor ogen hebben gehad! Deze kleding verkopen we op de Swan Market webshop.

Wat is jullie favoriete item van dit moment?
Deze jurk van FRNCH is een van onze favorieten van dit moment. Hij kan zowel casual als chic gedragen worden, zowel in de winter als in het voorjaar. Mooie kwaliteit en super vrouwelijk!

Fun fact: deze jurk is nu in de sale van €95 voor €66,50!

Wat vinden jullie het leukste aan het dagelijks werken aan PHIXI?
De veelzijdigheid! Bij ons is iedere dag weer anders. Eigenlijk heb je als ondernemer 5 banen in één, maar dat is juist wat we er zo leuk aan vinden. We vinden inkoopdagen stiekem wel het leukst, dan zijn we net kinderen in een snoepwinkel. Zulke dagen zijn erg inspirerend, dan zitten we weer vol ideeën en hebben we weer een paar stukjes van de puzzel die uiteindelijk onze collectie vormt.

Hebben jullie nog plannen voor de toekomst van PHIXI?
Ons langetermijndoel is om een zo breed mogelijk publiek te laten zien dat en hoe vintage en nieuwe kleding kunnen worden gecombineerd. Dat je huidige trends kunt volgen, maar toch een unieke stijl kunt hebben. Voor nu zijn we hard bezig met het perfectioneren van onze collecties, het creëeren van een online presence en het uitwerken van onze plannen. Ondanks de tegenslagen van het afgelopen jaar, zitten wij vol mooie ideeën en kunnen we niet wachten deze tot uitvoering te brengen!

Kan jij wel wat PHIXI in jouw kledingkast gebruiken? Check snel onze favoriete items!

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 195 reviews.