Alles over de ergonomische zitbal

Door de maatregelen van de coronapandemie moesten we werken vanuit huis. Nu de pandemie voorbij is, wordt er nog steeds deels of volledig gewerkt vanuit huis. Je zit dan de hele dag op een bureaustoel zonder enige beweging, terwijl ons lichaam helemaal niet gemaakt is om lang te zitten. Dat langdurig zitten leidt tot rugklachten. Hier heb je dus echt geen zin in na zo’n lange dag. De oplossing hiervoor is… De ergonomische zitbal!

Wat is een ergonomische zitbal?

Het lijkt op een skippybal, maar dat is het niet. De zitbal is een grijze opblaasbare bal die gemaakt is van pvc. Voorheen werd de zitbal voornamelijk gebruikt om oefeningen mee te doen door bijvoorbeeld sporters en yogi’s. Nu wordt de ergonomische zitbal ook gebruikt als bureaustoel voor op kantoor of thuis.

Waarom een ergonomische zitbal?

We zetten de voordelen van een ergonomische zitbal voor je op een rijtje.

Sterkere rugspieren

Een bal blijft nooit stilstaan. Dus als je zit op de ergonomische zitbal, beweeg je en train je je rugspieren. De sterkere rugspieren zullen ervoor zorgen dat de kans op rugpijn en blessures wordt verkleind.

Juiste houding en actiever

Van een onjuiste houding raak je vermoeid, vooral als je de hele dag al de verkeerde houding aanneemt. Met behulp van de ergonomische zitbal word je aangemoedigd om de juiste houding aan te nemen met een rechte rug. Onderuitgezakt zitten is geen optie, want dan val je waarschijnlijk van de bal. Je raakt dus ook niet meer vermoeid, waardoor je actiever aan het werk kan en meer werk afkrijgt.

Minder afgeleid

De ergonomische zitbal kan ook handig zijn voor kinderen. De meeste kinderen kunnen namelijk niet altijd even stil zitten, waardoor ze sneller afgeleid raken. Met de ergonomische kinder zitbal van onze creatief byAlex zal dit niet het geval zijn. Daarnaast vinden de kids het superleuk om met de ergonomische kinder zitbal te spelen.

Zoek jij nog wat inspiratie voor de outfits van je kids? Lees de tips in onze blog!

Soepele bevalling

Verder is de ergonomische zitbal ook geschikt voor zwangere vrouwen. Naast dat de zitbal een juiste houding stimuleert, zorgt het er ook voor dat je je bekkenbodemspier traint en ontspant. Hierdoor heb je meer controle over deze spier, wat goed van pas kan komen tijdens de bevalling. Zo kan je je spier ontspannen, waardoor de baby gemakkelijker door de doorgang kan en je minder kans hebt op pijnlijke uitscheuringen.

Hoe moet je dan zitten op zo’n zitbal?

De juiste houding op de ergonomische zitbal bestaat uit licht gebogen bovenbenen en een hoek van je boven- en onderbeen die groter is dan 90 graden. Zodra je benen in deze positie staan, dien je rechtop te blijven zitten en je voeten plat op de grond te houden.

Het zitten op zo’n ergonomische zitbal is aan het begin even wennen, dus bouw dit langzaam op. Zorg ervoor dat je niet langer dan 2 uur achterelkaar op de ergonomische zitbal zit.

Hoe kies je de juiste zitbal?

Een te grote zitbal kan ervoor zorgen dat je je balans verliest. Dit komt doordat je je voeten niet op de grond kan houden. Een te kleine bal zorgt er dan weer voor dat je knieën te hoog staan. Je moet er dus voor zorgen dat je de juiste ergonomische zitbal kiest, dit doe je aan de hand van je lichaamslengte.

Op Swan Market hebben we de ergonomische zitbal van onze creatief byAlex in twee maten: 45 cm en 65 cm. Je kiest voor de zitbal van 45 cm als je kleiner bent dan 155 cm. Dit is namelijk een kinder zitbal. Als je lengte tussen de 155 cm en 190 cm ligt, kies je voor de zitbal van 65 cm.

Om de zitbal volledig te laten passen bij jou (en je interieur), biedt onze creatief byAlex diverse hoezen in verschillende kleuren aan. De hoes wordt samen geleverd met de zitbal. De hoes voorkomt dat de zitbal vervormt wanneer je hierop zit en dat het comfortabel aanvoelt. Daarnaast bevat de hoes een handgreep, zodat je je ergonomische zitbal gemakkelijk kan verplaatsen.

Hoe pomp je zo’n ergonomische zitbal op?

Je kunt de ergonomische zitbal oppompen met een fiets- of luchtbedpomp. De zitbal is anti-burst, dus je hoeft niet bang te zijn dat deze ontploft.

Geniet van je ergonomische zitbal!

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 195 reviews.