Lichaamsverzorging met krachten uit de natuur

Boom lichaamsverzorging

Wist je dat onze huid het grootste orgaan van ons lichaam is?

Onze huid ademt alles in en uit, dus we moeten dit orgaan goed verzorgen. Ik ben op onderzoek gegaan: wat kunnen de kruiden uit de natuur voor ons betekenen? Hoe kan de natuur ons genezen en laten genieten van al haar krachten? Na vele onderzoeken en testen in het laboratorium en het terugduiken in de tijd, hebben we prachtige natuurproducten ontwikkeld zoals zeep, bodybutter, deodorant, scrub, olie en zalf.

Waarom smeren we er zomaar alles op?

Een goede vraag! Ik dacht altijd dat als het maar biologisch is, het wel goed is. Maar bij bijvoorbeeld zeep wordt alles vaak snel verwerkt, waardoor de werkzame stoffen verdwijnen. Het ruikt lekker, maar de pure krachten ontbreken.

Wat kunnen kruiden voor jou betekenen?

Wanneer de werkzame stoffen van kruiden wél aan huidverzorging toevoegen ontstaat er iets speciaals. Hier een paar voorbeelden van kruiden die veel voor je kunnen betekenen:

Sint-Janskruid (Hypericum perforatum)

Verwarmend, opwekkend, verbetert de doorbloeding. Helpt bij vermoeide ledematen, koude handen en voeten, nervositeit en onrust. Pas op: Sint-Janskruid maakt de huid zongevoelig.

Smeerwortel (Symphytum officinale)

Verzorgt zwelling, verwarmend, bevordert doorbloeding. Goed voor stijve spieren en gewrichten en het herstel na sportblessures.

Citroenmelisse (Melissa officinalis)

Helpt bij lipblaasjes en verhoogt de weerstand tegen virussen en bacteriën rond de lippen. Verzachtend en verzorgend voor de lippen.

Weegbree (Plantago)

Verzorgt beschadiging van de huid door vallen, steken van insecten, brandnetels en snijwonden. Verhoogt de weerstand tegen bacteriën en schimmels.

Lavendel (Lavandula)

Ontsmettend, schimmelwerend en antibacterieel. Ideaal voor wondverzorging en ontsmetting.

Goudsbloem (Calendula officinalis)

Helpt bij schrale, ruwe en droge huid, kloven en eelt. Verhoogt de weerstand tegen bacteriën op de huid.

Brandnetel (Urtica)

Verzorgt prikkelende, gevoelige huid en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid na brandwonden en muggenbeten.

De start van Puur BOOM

Om dat ik geloof in deze prachtige kruiden, heb ik mensen onze producten laten testen en de reacties waren enthousiast. Klanten bleven terugkomen, zelfs uit België kwamen aanvragen. Dit was het moment om onze producten op de markt te brengen. Al onze producten, inclusief etiketten en verpakkingen, zijn gekeurd en mogen in heel Europa verkocht worden. Dit was een enorme investering, maar we doen dit graag. Even ter beeldvorming: één stukje zeep kost €500 om te laten keuren.

De vaste collectie staat online, maar daarnaast zijn er ook veel exclusieve opdrachten. Ik duik in de kruidengeneeskunde en maak een recept op maat. Ik nodig jullie uit om ook te genieten van deze krachten uit de natuur.

Over Ilonka

Mijn passie voor de natuur leidde tot de oprichting van Atelier Puur BOOM. Na jaren in de natuur werken, volgde ik een opleiding tot herborist. Nu maak ik vanuit die passie o.a. heerlijke bodybutters, zalven, scrubs en zepen.

Alles is handgemaakt met biologische plantaardige ingrediënten, grotendeels vegan. Mijn zepen worden ambachtelijk vervaardigd via het ‘cold process’ procédé om de werkzame eigenschappen te behouden.

Elk product is een natuurlijke weldaad, verpakt in linnen tasjes en glazen potten met gerecyclede labels. Geniet ervan!

Bezoek Puur BOOM
Ilonka Pulles van Puur BOOM - haar winkel op Swan Market
De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 209 reviews.