Swan Market’s eco friendly producten

Zero waste producten

We merken het aan de papieren rietjes en bekers, het houten wegwerpbestek en de plastic boodschappentassen waar we sinds 2016 voor moeten betalen. Het milieu krijgt steeds meer aandacht, maar wat is het milieu nu eigenlijk? En waarom is het milieu zo belangrijk? Het milieu is de omgeving waarin we leven. Het milieu voorziet ons van belangrijke basisbehoeften zoals water, grond, lucht en voedsel.

Zonder het milieu, zouden wij niet voort kunnen bestaan. Toch brengt de mens het milieu in gevaar door zijn leefgewoonten. Fast fashion, autorijden, wegwerpartikelen, plastic, voedselverspilling en ontbossing zijn hier voorbeelden van. De gevolgen van deze gewoonten hebben geleid tot klimaatverandering. Het wordt alsmaar warmer en warmer, dit hebben we de afgelopen zomer ook zeker gemerkt. Voor landen in de tropische zone, kan dit gevaarlijk zijn. Verder leiden onze gewoonten tot luchtverontreiniging, het vrijkomen van gevaarlijke chemische stoffen en vervuild water.

Verklein je ecologische voetafdruk

Nu vraag je je zeker af wat je kunt doen voor het milieu. Je kunt bijdragen aan een gezonder milieu door jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. De ecologische voetafdruk geeft aan hoeveel vruchtbare land en wateroppervlakte iemand nodig heeft om de goederen te produceren die benodigd zijn voor het levensonderhoud en het afval dat hierbij hoort te verwerken. De ecologische voetafdruk van de gemiddelde Nederlander is 5,7 hectare, dit is ongeveer 7 keer groter dan de beschikbare biocapacitieit. We verbruiken dus meer dan mogelijk is. Ben je benieuwd naar jouw ecologische voetafdruk? Doe de voetafdruktest van het Wereld Natuur Fonds.

Hoe verklein je dan je ecologische voetafdruk? Go eco friendly! Vervang jouw alledaagse producten door milieuvriendelijke producten. Milieuvriendelijke producten schaden het milieu niet tijdens hun productie, het gebruik ervan of tijdens de afvalverwerking. Ook Swan Market helpt mee aan een gezond milieu door milieuvriendelijke producten aan te bieden. We zullen een aantal producten met je doorlopen.

Groente- en fruitzakje feelin’ peachy

Dit groente- en fruitzakje van Gekkiggeit kun je hergebruiken. Hierdoor verminder je jouw gebruik van plastic tassen. Daarnaast staat er ook nog eens een toffe tekst op.

Beocca tassen

Onze creatief Beocca biedt tassen aan die gemaakt zijn van plantaardig gelooid leer. Dit houdt in dat het leer op een natuurlijke manier verwerkt wordt zonder gebruik te maken van giftige chemicaliën.

Pretty ECO producten

Onze creatief Pretty ECO richt zich volledig op duurzame producten op een unieke wijze. Zo biedt Pretty ECO notitieboeken aan van olifantenpoeppapier.

Lay3rD producten

Lay3rD biedt houten sieraden en decoratie aan. Al het hout dat Lay3rD gebruikt, is afkomstig van duurzaam beheerde bossen en is voorzien van een FSC-label.

Soja was kaarsen

De kaarsen van Slow Living Boutique zijn gemaakt van 100% soja was. Deze kaarsen vervuilen je lucht niet. Ook zijn de C-STACK kaarsen van StudioYEDi gemaakt van soja was, deze kaarsen zijn te vinden in onze Swan Market Store in Rotterdam.

Kleurrijke C-STACK kaarsen

C-STACK kaarsen

Items

Nyx

 20,00

Items

Hestia

 25,00

Items

Apollo

 25,00

Items

Helena

 35,00

Items

Cybele

 25,00

Cosmeticapads

De cosmeticapads van Kosé By RVM zijn herbruikbare katoenen wattenschijfjes waarmee je je gezicht kunt reinigen. Doordat de watjes wasbaar zijn, kan je ze keer op keer hergebruiken. Zo hoef je niet steeds wegwerp wattenschijfjes te kopen.

Meer duurzame producten
De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 189 reviews.