Droogbloemen bewaren en maken

droogbloemen

Het gebruik van droogbloemen in huis, is een interieurtrend die je nog veel gaat zien dit jaar. Droogbloemen geven namelijk echt kleur aan jouw inrichting. Daarnaast gaan ze nog eens super lang mee en hoef je ze niet te verzorgen, wat natuurlijk erg handig is! Voor ieder interieur is er wel wat wils. Je kunt namelijk super veel kleuren gebruiken en allerlei bloemen combineren.

In deze blog laten we je zien, hoe je zelf droogbloemen kunt maken en hoe je het beste droogbloemen kunt bewaren.

Enjoy!

Welke bloemen zijn geschikt?

Niet alle bloemsoorten zijn even geschikt om te drogen. Sommige bloemen hebben vrij zachte stelen en erg veel vocht, waardoor ze niet goed te drogen zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor tulpen, narcissen en amaryllissen. Bloemen met houtachtige stelen zijn ideaal om te drogen. Dit zijn vaak ook de bloemen die net even wat lastiger schuin af te snijden zijn tijdens het schikken van de bloemen.

Denk bijvoorbeeld aan ridderspoor, korenbloemen, gele Craspedia-bolletjes, gipskruid, Limonium, rozen, zonnebloemen, Achillea, fluitenkruid, chrysanten en papaver.

Hoe maak je droogbloemen?

Heb je mooie bloemen gevonden? Verwijder dan de overtollige bladeren en bind ze met een elastiekje bij elkaar. Hang ze vervolgens ondersteboven op een warme en droge plek en ze zullen prachtig opdrogen!

Wil je dat de bloemen hun mooie kleur behouden? Dan kun je ze het beste in het donker ophangen.

Bewaren van droogbloemen

Spuit wat haarlak op de gedroogde bloemen, zo blijven ze langer in hun vorm en zijn ze minder breekbaar.

Bind de gedroogde bloemen bij elkaar of zet ze in 1 of meerdere vaasjes. Zet de bloemen vervolgens op een plek waar de luchtvochtigheid niet al te hoog is. Een badkamer is bijvoorbeeld niet geschikt. Droogbloemen nemen namelijk het vocht op, wat niet goed is voor de levensduur. Verwijder af en toe voorzichtig eventueel wat stof, zodat de bloemen niet dof worden.

Hoe lang blijven droogbloemen goed?

Een droogbloemen boeket blijft erg lang mooi, en je kunt ze lang bewaren. Ongeveer zo’n 6 tot 12 maanden.

Het is natuurlijk super leuk om deze bossen zelf te maken, ben je toch iets meer van het gemak? Kant en klare droogbloemen koop je natuurlijk op Swan Market! Wij hebben in onze online winkel super mooie droogbloemen boeketten van SHPPR lifestyle en Industrial-Style voor jullie samengesteld.

Voor welke ga jij?

Vergeet je niet een droogbloemen vaas?

Een droogbloemen vaas mag natuurlijk niet ontbreken om dat mooi droogbloemen bosje in te zetten.

 14,99
 14,99
De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 209 reviews.