Hoe kan je het beste jouw Marimo verzorgen?

Marimo verzorging

Marimo mosbal het perfecte cadeau

De Marimo moss ball bestaat niet uit mos, maar is een zeldzame levende algensoort. Hij komt uit Japan en groeit op de bodem van Lake Akan. Door de beweging van het water rolt hij over de bodem van het meer en behoud zo zijn vorm. Hij groeit langzaam en kan meer dan 100 jaar worden. Volgens een oude Japanse legende brengt de Marimo ook geluk, leuk om deze dus cadeau te krijgen maar nog veel leuker om deze Marimo cadeau te geven.

Verzorging Marimo

De verzorging van Marimo is super eenvoudig: ververs het water een keer in de twee weken. Spoel vervolgens de Marimo voorzichtig uit in koud water en rol hem zachtjes rond in je handen. Het is belangrijk om de Marimo niet in de zon te plaatsen. In de natuur komen ze voor op de bodem van grote meren waar weinig licht is, waardoor ze niet goed tegen direct zonlicht of felle lampen kunnen.

“Zieke” Marimo mosbal

Mosballen doen het goed onder bijna alle omstandigheden, maar in sommige gevallen gaat er toch wat fout; als een mosbal een rare kleur krijgt is dit vaak een teken dat hij aan het afsterven is. Dit is in veel gevallen makkelijk te verhelpen.

Mosbal wordt wit/lichter

Als de mosbal wit of lichter van kleur wordt betekend dit het licht te fel is, maar geen paniek! Deze witte of slijmerige alg kan je er makkelijk afwassen.

Mosbal wordt bruin

Als de mosbal bruin wordt betekend dit dat het tijd is om jouw mosbal is goed schoon te maken! Werkt dit niet, dan kun je voorzichtig de dode bruine stukjes eraf halen en wat zout toevoegen aan het water.

Mosbal wordt zwart

Als de mosbal zwart wordt betekend dit dat hij vanuit de binnenkant aan het afsterven is. Dit is makkelijk te verhelpen door de zwarte afgestorven stukken weg te halen en het deel dat overblijft opnieuw tot een bal te rollen.

Mosbal valt uit elkaar

Mosballen groeien heel langzaam, ongeveer 5 millimeter per jaar. Een interessant feit over mosballen is dat ze zich kunnen vermenigvuldigen. Na verloop van tijd vallen ze uit elkaar en kunnen ze zich splitsen en verder groeien.

De leukste Marimo’s op een rij

Ben je er nog niet over uit welke Marimo het beste bij jou past? Bekijk hieronder de leukste Marimo’s!

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 179 reviews.
Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere ervaring te bieden.