How to: Acai bowl

Trendy smoothie bowl

De acai bowl kom is waarschijnlijk één van de bekendste food trends. Eigenlijk is het gewoon een mooie smoothie gemaakt met bevroren bessen en gepresenteerd in een komAcai kommen zijn niet alleen erg mooi.

Als je nog nooit een acai kom hebt geprobeerd, maak dan dit recept. Je zult zien dat de acai kom niet slechts een hype is, acai bowls zijn echt heerlijk en een blijvertje!

Acai bowl Ingrediënten


1 banaan (bevroren)
100 gr rood fruit (ik gebruik een doosje vriesfruit)
125 ml kokosmelk
1 tl honing (optioneel; ik vind dit niet nodig)

Voor de toppings:
Banaan, kiwi, granola, blauwe bessen en kokosschaafsel

Bereiding van een acai bowl (in vier stappen!)

  1. Stop je banaan en rood fruit in de blender en doe er een deel van de kokosmelk bij.
  2. Start de blender en voeg tijdens het blenden de rest van de kokosmelk toe. De smoothie moet dik genoeg zijn zodat de toppings er straks op blijven liggen. Meestal hou je ongeveer 125 ml aan voor de vloeistof, maar doe dit vooral op gevoel.
  3. Blijf tussendoor proeven: als je ‘m wat zoeter wilt kun je er honing in doen. Vaak is dit niet nodig, of pak dan liever wat extra banaan voor een zoete smaak. Wanneer je rijpe bananen gebruikt is je smoothie al snel zoet genoeg!
  4. Schenk alles in een kom en leg de toppings erop. Ik vind het leuk om mijn smoothies mooi te decoreren, maar alles op een hoop gooien werkt even goed!

En zo maak jij de perfecte acai bowl!

Tip!

We hebben de perfecte acaí bowl tafelgerei van to jungle, met deze bowl en bestek kun jij de leukste foto’s maken voor je sociale media! (en alles smaakt beter als het er mooier uitziet!)

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 203 reviews.