Shoppen is gezond!

Oké, oké… met de winkels dicht kom je niet aan de gemiddeld 300 kilometer per jaar, die shoppende vrouwen maken in winkelstraten (volgens Brits onderzoek). Daarentegen zijn er vele andere positieve effecten van shoppen door de wetenschap vastgesteld!! Natuurlijk willen we onnodige consumptie niet aanmoedigen, maar er zitten dus wel degelijk voordelen aan winkelen en die zetten we graag even op een rijtje!

1. JOUW STRESSLEVEL DAALT

Onderzoek heeft aangetoond, dat het cortisolgehalte daalt door shoppen. Door het winkelen, geven vrouwen gehoor aan de nesteldrang en aan het zorgen voor de spullen voor jezelf en huisgenoten.

Oorbellen

Greater joy gold

 89,90

2. JE LEEFT LANGER!

Uit Taiwanees onderzoek dat onder 65-plussers is uitgevoerd bleek, dat de onderzochte personen die regelmatig shopten langer bleven leven. De verklaringen hiervoor waren, dat mensen die shoppen zowel fysiek (in de vorm van beweging) als mentaal (in de vorm van past dit product in mijn interieur of garderobe) meer uitgedaagd werden. Verder kom je door shoppen in contact met andere mensen en is het een plezierige activiteit voor mensen.

3. SHOPPEN VERMINDERT ANGST

Het is misschien een beetje een gekke vergelijking, maar uit onderzoek is gebleken, dat shoppen zorgt voor minder angst. De psychologische verklaring kan gevonden worden in het feit, dat shoppen gezien kan worden als mentale voorbereiding. Je bent namelijk met de toekomst bezig en aan het visualiseren: “hoe staat dit item bij mij?” en “wat past hierbij?”. Regelmatig visualiseren (met wat voor onderwerp dan ook) zorgt voor een gevoel van meer controle en dat leidt weer tot minder angst en door het beter in staat zijn van het omgaan met grote veranderingen.

Ja oké… het is misschien allemaal een beetje ver gezocht! Maar goed… eigenlijk wisten we al, dat shoppen voor een fijne “peace of mind” zorgt. Dusse… tot het moment dat de winkels weer open gaan, moeten we ons hoofd online maar leegmaken toch? 🙂

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 179 reviews.
Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere ervaring te bieden.