6 tips voor een goede start van jouw sieraden verkoop!

Ben je al een lange periode bezig met het maken van je eigen sieraden en wil je deze verkopen? Tegenwoordig is het makkelijk om hiermee geld te verdienen. Zelfgemaakte sieraden zijn namelijk heel populair aan het worden. Hoe zorg je ervoor dat meer mensen je eigen sieraden zien en je het in grote voorraden kan verkopen? In dit artikel lees je hoe je van jouw passie een succes kan maken!

Door middel van het lezen van deze blog, krijg jij als ontwerper van zelfgemaakte sieraden, een goed idee hoe jij je product kan verkopen in online of fysieke winkels.

1. Social media

Iedereen weet tegenwoordig wel wat social media zijn, maar weet iedereen wel wat de effecten van social media gebruik kan zijn voor je bedrijf/merk? Social media marketing kan de doorslag zijn die jij nodig hebt om door te breken. Het gebruik van social media heeft vele voordelen. Naast het feit dat het over het algemeen geheel gratis is, kan je je naamsbekendheid en bereik enorm vergroten! Het is bewezen door het GlobalWebIndex dat 54% van de social mediagebruikers in Nederland vaker een aankoop doen door middel van social media en 71% zelfs eerder geneigd is om een product te kopen op basis van aanbevelingen op sociale media.

Hoe gebruik je social media nou echt effectief om je zelfgemaakte sieraden te verkopen? Dit kan je doen door middel van frequent posten. Consistency is key! Vergeet niet dat kwaliteit boven kwantiteit staat. Een hele hoop posten zal geen indruk achterlaten op de consument als de posts van lage kwaliteit zijn. Ook kan te veel posten een omgekeerd effect hebben. Zo kunnen volgers besluiten je niet meert te willen volgen. Dit wil niemand natuurlijk!

Ook is het zeer belangrijk om te weten wat je doelgroep is. Het is niet effectief om constant op Facebook te posten als jou doelgroep over het algemeen bestaat uit tieners. Gebruik dan eerder Tiktok of Instagram. Ook is het handig om je biografie optimaal te benutten. Dit kan door middel van het plaatsen van je webshop in de bio. Korte informatie over je bedrijf is ook zeer belangrijk. Hashtags zijn ook effectieve hulpmiddelen om je producten aan een groter publiek te laten zien. Door gebruik te maken van hashtags kunnen mensen gemakkelijker jouw posts opzoeken.

2. Webshop

Of jij je producten in een fysieke winkel, webshop of beide kanalen wilt verkopen ligt geheel aan jou. Een webshop kan wel heel goed te pas komen. Zoals eerder vermeld zit een overgroot gedeelte van Nederland op social media, oftewel het internet. De kans is dus heel groot om bij je webshop te komen, als je dit goed gebruikt. Een online webshop kan tegenwoordig heel gemakkelijk gemaakt worden. Er zijn vele filmpjes op het internet te vinden die je hierbij stap voor stap begeleiden.

3. Swanmarket.nl

Verkopen via Swanmarket.nl is ook een goede optie. Ons platform heeft een ontzettend groot bereik. Op onze website hoef je alleen maar je producten te plaatsen, wij verzorgen de rest. Dit neemt eventueel de stress weg van het beheren van een eigen website.

4. Logo en bedrijfsnaam

Het kan je bedrijf enorm helpen als je naam en logo catchy zijn. Dit is namelijk één van de eerste dingen die klanten zullen zien van je bedrijf en hun zal bij blijven. Je bedrijfsnaam moet ook passen bij je product of dienst. Het is niet effectief om als merknaam “GreenPaperBalls” te hebben als je zelfgemaakte sieraden verkoopt, gemaakt van edelstenen. Ook is het belangrijk om uniek te zijn. Wij raden je daarom ook aan om te kijken bij de concurrentie. Net als je merknaam moet je logo ook opvallen en passen bij wat je verkoopt. Gebruik maken van websites zoals Canva.com en naamgenerators kunnen je helpen met het ontwerpen van je bedrijfsnaam en logo.

5. Verkoopprijzen

Als een ontwerper en verkoper van zelfgemaakte sieraden is er vrij veel concurrentie in je branche. Hierdoor moet jij uitstralen in tegenstelling tot de rest van de concurrentie. Dit kan op vele manieren, zoals bijvoorbeeld kwaliteit, kernwaarden, manier van klanten aanspreken/benaderen en de prijzen van je dienst of product. De prijzen van je dienst/product zijn één van de belangrijkste factoren waar consumenten naar kijken. Kijk dus altijd naar de prijzen van concurrenten en probeer hierop in te spelen. Een andere manier om je prijs vast te stellen is om te bekijken hoeveel het heeft gekost om je product te maken. Baseer hier je verkoopprijs op. Tot slot is het mogelijk om je prijs te baseren op je kwaliteit. Als jij weet dat jij de beste zelfgemaakte sieraden verkoopt, is het niet nodig om een super lage prijs te hanteren. Zorg dat de prijs-kwaliteitverhouding dus op peil is. Niemand houdt van te dure producten en met te goedkope producten maak je minder winst.

6. Geef niet op!

Vergeet niet dat uithoudingsvermogen het belangrijkst is! Rome is niet gebouwd in één avond. Het kan wat langer duren dan bij anderen, maar het wachten kan het allemaal waard zijn. Zolang je er plezier mee hebt, komt alles goed!

Dit waren een aantal tips die jij als zelfstandige ontwerper van sieraden kan gebruiken om jou product/merk naar een hoger niveau te tillen!

Wil jij je eigen ontworpen sieraden aanbieden op een groot platform? Klik dan op de link hieronder en start direct!

Zelfgemaakte sieraden verkopen op Swanmarket!

Ben je al verkoper op ons platform? Neem dan een kijkje op onze Support & Veelgestelde vragen pagina om het maximale uit jouw webshop te halen!

Gerelateerde blogs

Leuke cadeaus voor je vriend!

Leuke cadeau ideeën voor je vriend! Elke man is anders. Daar waar de een graag [...]

Vijf cadeautjes waar mijn vrouw mij mee mag verrassen!

Ooooohh… cadeautjes voor mannen! Wat een crime en een gedoe kan dat zijn! Eén van [...]

7x Cadeaus voor haar onder de €50

Op zoek naar een mooi cadeautje? Zoek je een verjaardagscadeau of misschien wel zomaar een [...]

7x Cadeautjes voor iemand die alles al heeft

Je kent het wel… Iemand voor wie het zo onwijs moeilijk is om een cadeautje [...]

Cadeautjes onder de €10!

Op zoek naar last-minute kerstcadeautjes? In onze store in Rotterdam hebben wij wat geweldige items [...]

De tofste kerstcadeaus!

Hoe leuk het ook is om cadeautjes te geven (en laten we er niet omheen [...]

Verrassend leuke cadeautjes onder de € 20,-

Op zoek naar een perfect cadeautje? Wij weten hoe moeilijk het is om voor sommige [...]

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 164 reviews.
Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere ervaring te bieden.