Zelfgemaakte sieraden verkopen op swan market: Een Complete Gids

Zelfgemaakte sieraden verkopen op swan market

SwanMarket.nl is een toonaangevend platform voor creatievelingen en ambachtslieden die unieke, handgemaakte producten willen verkopen. Met een sterke focus op ambacht en design, biedt het een ideale markt voor makers van handgemaakte oorbellen.

Door je sieraden te verkopen via Swan Market, bereik je een breed publiek dat originaliteit en kwaliteit waardeert. Daarnaast word je onderdeel van een gemeenschap van kunstenaars, makers en ambachtslieden die elkaar inspireren en helpen.

Met een gebruiksvriendelijke interface en ondersteunende tools maakt SwanMarket.nl het verkoopproces eenvoudig, van het plaatsen van je producten tot orderbeheer en verzending. Dit stelt je in staat je te concentreren op je creativiteit. Sluit je aan bij Swan Market en transformeer je passie voor het maken van sieraden in een winstgevende onderneming, door klanten te bereiken die op zoek zijn naar unieke stukken zoals de jouwe.

Voorbereiding op de verkoop: sieraden online verkopen

Productontwikkeling: tips voor het ontwerpen en maken van unieke sieraden

 1. Keuze van materialen: gebruik hoogwaardige materialen zoals epoxyhars, polymeerklei van professionele kwaliteit, kralen en kwaliteitsvolle draden. Het is belangrijk te investeren in kwaliteitsmaterialen om duurzame en professionele sieraden te maken. Epoxyhars is veelzijdig en kan worden gecombineerd met glitters of bloemen voor unieke ontwerpen.
 2. Uniek ontwerp: experimenteer met verschillende vormen en stijlen. Maak hangende oorbellen, hoepels of geometrische ontwerpen. Overweeg het gebruik van hoogwaardige materialen zoals zilver, koper, roestvrij staal en epoxyhars om speciale effecten en een professionele uitstraling te creëren. Voeg ook unieke elementen toe zoals glitters, halfedelstenen of kralen om je ontwerpen te verrijken.
 3. Het gaat om de details: voeg decoratieve elementen toe zoals glitters, halfedelstenen of kralen om je oorbellen te verrijken. Elk detail kan je stukken echt uniek maken.

Productfotografie: tips om je sieraden online op te laten vallen

 1. Natuurlijk licht: maak foto’s in een goed verlichte omgeving, bij voorkeur met natuurlijk daglicht, om harde schaduwen te vermijden en details van je sieraden goed te laten zien. Fotografeer je producten voor een raam of buiten.
 2. Neutrale achtergrond: gebruik een eenvoudige en schone achtergrond die niet afleidt van het sieraad zelf. Neutrale kleuren zoals wit of lichtgrijs zijn ideaal.
 3. Verschillende hoeken: fotografeer je sieraden vanuit verschillende hoeken om elk detail te laten zien. Voeg close-ups toe om de afwerking en details te benadrukken.
 4. Modellen: laat je sieraden gedragen zien op een model om klanten een idee te geven van hoe ze eruitzien als ze worden gedragen of hoe je ze kunt combineren.
 5. Video: Wil je uitleggen hoe je jouw product gebruikt of laten zien hoe je het draagt? Plaats dan een video bij je product. Dit leidt aanzienlijk to meer verkoop.

Een goed voorbeeld van productfotografie is Paola van Atelier Quillacinga, die zichzelf fotografeert met haar handgemaakte oorbellen. Dit laat de sieraden tot leven komen en geeft een persoonlijk tintje aan de presentatie.

Fotografeert met haar handgemaakte oorbellen

Productbeschrijving: hoe je effectieve beschrijvingen schrijft die je oorbellen beschrijven

 1. Specifieke details: voeg specifieke details toe over de gebruikte materialen, afmetingen en unieke kenmerken van je oorbellen. Dit helpt klanten te begrijpen wat ze kopen.
 2. Verhaal en Inspiratie: vertel het verhaal achter elk paar oorbellen. Wat inspireerde je om ze te maken? Welke technieken heb je gebruikt? Dit creëert een emotionele band met klanten en voegt waarde toe aan je product.
 3. Voordelen en gebruiken: leg uit waarom je oorbellen speciaal zijn en hoe ze kunnen worden gebruikt. Zijn ze perfect voor speciale gelegenheden of voor dagelijks gebruik? Voeg tips toe over hoe ze kunnen worden gecombineerd met andere accessoires, outfits of producten.

Voorbeeld van een goede productbeschrijving door Paola van Atelier Quillacinga:

Voorbeeld van een goede productbeschrijving

Bekijk het product hier.

Deze beschrijving helpt Atelier Quillacinga hoger te scoren op Google voor de zoekterm “kolibrie oorbellen“.

Configuratie van je online winkel voor het verkopen van sieraden

Configuratie van je online winkel voor het verkopen van sieraden

Het starten van je eigen winkel op SwanMarket.nl bestaat uit twee belangrijke stappen:

1. Registratie en activatie van het membership

 1. Bekijk de informatie: lees alle voordelen voor het hebben van een verkoopplek op SwanMarket.nl.
 2. Vul het aanmeldformulier in: voer je persoonlijke gegevens en productinformatie in.
 3. Dien je aanvraag in: je producten worden beoordeeld om te zien of ze aan de kwaliteitscriteria voldoen.
 4. Activatie: bij goedkeuring ontvang je een e-mail met een link om je membership te activeren. Profiteer van twee maanden voor de prijs van één maand (€24), met de eerste maand gratis.

2. Instellen van de winkel

 1. Toegang tot de dashboard: na activatie log je in op je persoonlijke verkoopomgeving.
 2. Personaliseren van je Winkel: pas het uiterlijk van je winkel aan met eigen foto’s en je persoonlijke opties en informatie.

3. Beheer van het Verkopersprofiel

Eenmaal ingelogd, kun je je profiel instellen:

 • (Bedrijfs) naam: verschijnt op de site.
 • Profiel: beschrijving van jezelf en jouw producten
 • Afbeeldingen: upload een profielfoto en moodboard van jouw producten.

Afbeeldingengalerij van de online winkel.

4. Beheer van de verkoop

Producten uploaden:

 1. Login op jouw verkoopomgeving: log in op je persoonlijke Swan Market dashboard en navigeer naar ‘Producten’.
 2. Nieuwe Toevoegen: selecteer ‘Nieuwe toevoegen’ om de details van je product in te voeren.
 3. Productdetails: vul de velden in voor de titel, beschrijving, prijs en categorieën. Vergeet niet om duidelijke en gedetailleerde afbeeldingen toe te voegen.
  • Titel: gebruik zoekwoorden zoals “zelfgemaakte oorbellen”, “armbanden verkopen”, of “sieraden online verkopen”.
  • Beschrijving: vermeld de materialen, afmetingen, en inspiratie achter het ontwerp. Gebruik termen zoals “unieke sieraden” en “handgemaakte oorbellen”.
  • Prijs: stel een competitieve prijs in op basis van je kosten en de marktwaarde.
  • Categorieën: Kies relevante categorieën zoals “oorbellen”, “armbanden”, of “sieraden”.
 4. Foto’s Uploaden:
  • Hoeken: toon je product vanuit verschillende hoeken.
  • Close-ups: Leg de nadruk op details en vakmanschap.
  • Achtergrond: gebruik een eenvoudige, neutrale achtergrond.
  • Model: foto’s van iemand die de sieraden draagt, zoals Paola van Atelier Quillacinga doet, om de pasvorm en uitstraling te laten zien.
 5. Publicatie: controleer alle details en publiceer het product.

Producten uploaden

Tips voor SEO

 • Gebruik in je beschrijvingen en titels relevante zoekwoorden zoals “armbandjes verkopen”, “sieraden verkopen aan juwelier”, “sieraden online verkopen”, en “eigen sieraden ontwerpen en verkopen”.
 • Zorg ervoor dat de afbeeldingen goed getagd zijn met beschrijvende alt-teksten.

Met deze stappen en tips zorg je ervoor dat je producten optimaal gepresenteerd worden en klaar zijn voor verkoop op SwanMarket.nl.

5. Promotie en Interactie met Klanten: Social Media en SEO

Verbind je winkel met je social media profielen

Het is essentieel om je Swan Market-winkel te koppelen aan je social media-accounts zoals Instagram, Facebook en Pinterest. Dit maakt directe promotie en interactie met je klanten mogelijk.

 1. Regelmatig posten: deel regelmatig visueel aantrekkelijke foto’s van je producten. Gebruik relevante hashtags zoals #zelfgemaakteoorbellen, #armbandjesverkopen en #sieradenonlineverkopen om je bereik te vergroten.
 2. Instagram Stories en Reels: maak gebruik van Instagram Stories en Reels om korte video’s van je creaties te delen. Laat bijvoorbeeld zien hoe je je sieraden maakt of hoe ze worden gedragen.
 3. Facebook Shops: richt een Facebook Shop in zodat je volgers direct via Facebook kunnen kopen. Dit kan de drempel voor aankoop verlagen. Jouw producten verschijnen altijd automatisch in de Facebook shop van Swan Market.
 4. Pinterest Borden: maak inspirerende borden op Pinterest met je producten. Voeg zoekwoorden toe aan de beschrijvingen om beter gevonden te worden. Je verschijnt ook hier automatisch via de feed van Swan Market.

Creëer SEO-geoptimaliseerde artikelen

Het schrijven van SEO-geoptimaliseerde artikelen helpt je om beter vindbaar te zijn in zoekmachines en meer verkeer naar je Swan Market-winkel te leiden.

Structuur van een SEO-geoptimaliseerd artikel:

 • Inleiding: introduceer je merk en geef een kort overzicht van je producten. Vermeld direct belangrijke zoekwoorden zoals “armbanden verkopen” en “sieraden online verkopen”.
 • Productbeschrijvingen: beschrijf je producten gedetailleerd. Leg de nadruk op de unieke aspecten en gebruikte materialen. Gebruik zoekwoorden zoals “handgemaakte oorbellen” en “eigen sieraden verkopen”.
 • Gebruik en voordelen: vertel hoe en wanneer klanten je producten kunnen dragen en wat de voordelen zijn. Dit helpt klanten de waarde van je sieraden in te zien.
 • Call to Action: Sluit af met een duidelijke oproep tot actie, zoals “Ontdek nu onze collectie unieke oorbellen op Swan Market!” Dit moedigt lezers aan om direct naar je winkel te gaan.

Interactie met volgers

Bouw een sterke band op met je klanten door actief te reageren op reacties en berichten. Dit vergroot de betrokkenheid en loyaliteit van je volgers.

 1. Reageer snel en vriendelijk: zorg ervoor dat je snel reageert op vragen en opmerkingen van klanten. Dit laat zien dat je betrokken en bereikbaar bent.
 2. Vraag om feedback: nodig klanten uit om feedback te geven op hun aankoop. Dit helpt je niet alleen om je producten te verbeteren, maar toont ook aan dat je waarde hecht aan de mening van je klanten.
 3. Organiseer giveaways: houd af en toe een giveaway op social media om je volgers te belonen en nieuwe volgers aan te trekken.

Met deze stappen zorg je ervoor dat je producten optimaal gepromoot worden en trek je meer klanten naar je Swan Market-winkel.

Conclusie

Om het meeste uit je verkoopervaring op Swan Market te halen, is het essentieel om je te concentreren op kwaliteit, duidelijke communicatie en proactieve klantenservice. Zorg ervoor dat jouw producten van hoge kwaliteit zijn en een weergave zijn van je vakmanschap. Gebruik gedetailleerde, opvallende foto’s en beschrijvingen om je sieraden onder de aandacht te brengen. Promoot actief via sociale media en optimaliseer je inhoud voor zoekmachines. Bouw een loyale klantenbasis op door snel en vriendelijk te reageren op vragen en feedback. Door deze strategieën te volgen, creëer je een sterke band met je klanten en maximaliseert je jouw omzet. Begin nu je creatieve avontuur bij Swan Market!

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 203 reviews.