Betekenis Moonstone (maansteen) Wat is het en waar staat het voor?

Moonstone

Moonstone betekenis en herkomst

Een “moonstone” oftewel een maansteen is een prachtige edelsteen. De maansteen dankt haar naam aan de mooie glans. De Romeinen geloofden dat de edelstenen bestonden uit bevroren stralen van de maan. Hoewel het zo lijkt klopt dat niet, iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde stoffen die in de natuur zijn ontstaan. Het proces dat hiervoor zorgt is heel erg ingewikkeld en kan miljoenen jaren hebben geduurd. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn. Edelstenen zijn prachtig en niet alleen dat, ze zijn ook zeer krachtig.

Betekenis van de maansteen

De maansteen is de steen van de intuïtie, het gevoel, liefde, de vruchtbaarheid en het hart. De steen heeft een sterke band met de maan en vrouwelijke energie.

Moonstone juwelen

Maansteen komt het best tot zijn recht in een gouden en/of zilveren sieraad vanwege zijn elegantie en eenvoud. Mensen houden ervan om deze stenen te dragen omdat het een rustgevende werking heeft.

Moonstones passen goed bij jou als je wat extra rust en evenwicht kunt gebruiken. De edelsteen heeft zoals de naam al doet vermoeden een sterkte connectie met de maan. Maar ook met vrouwelijke energie, de steen bevordert de intuïtie en heeft een kalmerende werking.

Verzorging maansteen

Om de mooie uitstraling van de moonstone sieraden waar je verliefd op werd in topconditie te kunnen houden, raden wij aan om ze af te doen tijdens de volgende activiteiten:

  • Douchen/wassen
  • Reinigen van handen met alcohol (geldt vooral voor de ringen)
  • Slapen (geldt vooral voor de kettingen)
  • Bij het op doen van parfum, crème, olie etc.
  • Zwemmen
  • Sporten
  • Schoonmaken

Opbergen van je maansteen sieraden

Ook raden wij aan om je moonstone sieraden veilig op te bergen in een klein doosje of in een zakje voordat je deze in je sieradendoos stopt. Dit voorkomt namelijk onnodige krassen op je moonstone.

Verontreinigen en opladen van je moonstone sieraden

Daarnaast is het belangrijk om je moonstone sieraad op te laden en de schadelijke energieën op te ruimen die de steen heeft geabsorbeerd. Hoe vaak je dit doet, hangt af van de soort steen en waarvoor je hem gebruikt. Je weet zelf waarvoor je deze gebruikt en voelt aan wanneer de werking van de maansteen minder is dan normaal. Stel je voor dat je de steen bij je draagt voor een geneeskrachtige of therapeutische werking, dan is het aangeraden om je maansteen sieraad minimaal 1 keer per week op te laden.

Het opruimen van die schadelijke energieën kun je doen aan de hand van zoutwater en water, let hierbij op dat deze methode alleen kan worden gebruikt voor harde edelstenen. Ook het gebruik van salie of sandelhout helpt met het verontreinigen van je maansteen. Het opladen van je maansteen doe je in het licht van een volle maan.

Betekenis van verschillende moonstones

Wij hebben de betekenis van verschillende soorten moonstones voor jullie op een rijtje gezet. Daarnaast laten wij per edelsteen een aantal sieraden zien die wij in ons aanbod hebben van onze creatieven.

Rainbow Moonstone

De Rainbow Moonstone staat in het teken van bescherming. Onze creatief ArteGia biedt diverse sieraden met deze edelsteen. De edelstenen zijn authentiek en de sieraden zijn verkrijgbaar in sterling zilver of goud.

Green Onyx

De Green Onyx staat in het teken van rust, intelligentie, brein kracht en een beter geheugen. Onze creatief Juulry biedt de leukste ringen, oorbellen en kettingen met de Green Onyx steen.

Rose Quartz

De Rose Quartz stimuleert liefde. We hebben diverse sieraden in ons aanbod van Dress to Finesse, ArteGia, Uchu Reminders, Flow Oils, The HappyMakers en Way to Chic.

Pearl

De parel kent iedereen wel, maar wist je dat ook deze een betekenis heeft? Het staat namelijk voor vrede. Op Swan Market hebben we diverse sieraden met parels van ArteGia, SHPPR Lifestyle, Jewellery by Anne, Aurri Art Gallery en Dress to Finesse.

Garnet

De Garnet moonstone staat voor passie, bevordert creativiteit en geeft je kracht. Op Swan Market hebben we de leukste sieraden met granaat in ons aanbod van ArteGia, Juulry, Aurri Art Gallery en By Living Stories.

Ringen

Vision gold

 79,90

Ringen

Journey gold

 84,90
 94,90
 94,90

Labradorite

De Labradorite moonstone bevordert kracht en doorzettingsvermogen. Mocht je hier voor willen gaan, hebben we diverse sieraden in ons aanbod die je kunt gebruiken. Zo hebben we de mooiste sieraden van Lore van Duppen, ArteGia, The Happymakers, Juulry, MINC, By Living Stories en Flow Oils.

Chalcedony

De edelsteen Chalcedony bevordert zelfkennis en zelfvertrouwen, helpt om weerstanden te overwinnen en veranderingen te accepteren. Het heeft ook een positief effect op het geheugen en helpt om stress te verminderen. In ons aanbod vind je de tofste sieraden met chalcedony van ArteGia.

Blue agat

De Blauwe agaat is een maansteen die wordt gezien als kalmerend en ontspannend. Het wordt gezien als een hulpmiddel om te communiceren, zichzelf te uiten en emotioneel stabiel te blijven. Onze creatieven ArteGia en Sir.Blond hebben de leukste sieraden met blauwe agaat.

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 179 reviews.
Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere ervaring te bieden.