Swan Market’s nieuwe Marimo’s

Het is een wereldvreemde trend… De Japanse moss balls, ofwel Marimo 毬藻 まり! De Japanse mosbal is hét “huisdier” die je moet hebben. De Marimo mosbal blijft je jarenlang bij zonder intense verzorging nodig te hebben.

Geen mosbal?

Marimo punt

Je zou denken dat de Marimo moss ball bestaat uit mos, dit blijkt dus niet zo te zijn! De mosbal bestaat uit groenwier en stamt af van de Cladophoraceae familie.

Story time!

De Japanse mosbal staat in het teken van eeuwige liefde, affectie en geluk. Maar waar komt dit nou vandaan? Er zit een eeuwenoud liefdesverhaal achter. We zullen het in het kort vertellen.

Eeuwen geleden, in het tijdperk van de jagers en verzamelaars, leefde de Ainu stam langs het Akan meer op het Japanse eiland Hokkaido. Senato en Manibe, de lovers, maken deel uit van deze stam.

Op een dag ging Senato, de dochter van het Ainu stamhoofd, vissen bij het meer met de andere dames van de stam. Plotseling kwam er een stel herten die in het meer sprongen, waarna de vissen allemaal weg zwommen. De herten holden weer weg, terwijl ze achtervolgd werden door mannen op paarden. Manibe was één van deze mannen. Prinses Senato keek op van haar lege vismand en ontmoette de ogen van Manibe. Terwijl Senato zich uitstrekt om een verloren zalm uit het water te halen, tikt Manibe haar aan op haar schouder. Hij wijst naar een bundel vissen die hij heeft verzameld voor haar. Senato keek hem weer aan en moest de hele tijd blozen en glimlachen.

Sinds hun eerste ontmoeting vloog de tijd voorbij. Senato en Manibe ontmoetten elkaar maandenlang in het geheim. Omdat Senato een belangrijke persoon is binnen de stam en moest liegen over haar ontmoetingen, begon ze zich schuldig te voelen. Om deze reden wilde ze het vertellen aan haar vader over haar ontmoetingen met Manibe. Haar vader keurde het niet goed en verbood de geliefden om elkaar te zien.

Senato en Manibe waren het hier niet mee eens en besloten om hun stam te verlaten. Ze gingen wonen in de verlaten bossen langs het meer bij de berg Meakan. Hier hebben ze hun hele leven gewoond. Decennia nadat de geliefden wegliepen, verschenen de mysterieuze mosballen in het meer. De Ainu zijn animisten en geloven dat alles in de natuur een geest of god draagt. Ze geloofden dus dat de geesten van Senato en Manibe leefden in de Marimo mosballen.

De Marimo kan leven voor honderden jaren. Deze lange levensduur is een poëtische weerspiegeling van liefde die alle omstandigheden van tijd en beproevingen doorstaat.

Een perfect cadeau voor je partner of jezelf

De Marimo is dus een perfect cadeau voor je partner om te laten zien dat je de rest van je leven met hem of haar wilt doorbrengen! Maar je kan ook een Marimo kopen voor jezelf ter decoratie van je huis. Ook kan je de Japanse mosbal in je aquarium zetten, de mosbal neemt dan alle giftige stoffen op.

Ons Marimo assortiment

We hebben speciaal voor jou ons Marimo assortiment aangevuld. Onze creatief This is not a pizza heeft verschillende Marimo’s voor je in een superleuke pizzadoos! Onze favoriet is de MARIMO MINI edelsteentjes. De edelsteentjes mix die in de vaas zit, bestaat uit bergkristal, rozenkwarts en amethist. Samen vormen deze mini edelsteentjes de Gouden Driehoek.

De Gouden Driehoek geeft een optimale positieve energie boost. Dit komt door de energieën die de drie edelstenen afgeven.

Bergkristal

Het bergkristal staat in het teken van reinigen, zuiveren en versterken. Het versterkt je zelfhelend vermogen.

Rozenkwarts

De rozenkwarts zorgt ervoor dat je liefde kan geven aan jezelf en voelen, maar ook voor anderen.

Amethist

De amethist geeft je rust. De edelsteen houdt negatieve energieën weg en zorgt ervoor dat je je ontspant.

Wil je meer weten over edelstenen? Bekijk dan deze blog!

Gouden Driehoek edelstenen

De juiste verzorging

Zoals we eerder hebben verteld, gaat een Marimo jarenlang mee. Met de juiste verzorging kan de Japanse moss ball kan zelfs 200 jaar worden! Bekijk deze blog om te leren hoe je jouw Marimo het best kan verzorgen!

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 179 reviews.
Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere ervaring te bieden.