Zo helpt Swanmarket.nl de risico’s van het online ondernemen te vermijden!

Het is 2023, ondernemen wordt een steeds groter aspect van het menselijk leven. Ook groeit de online omgeving met de dag steeds meer. Hierdoor denkt een ieder vaak aan het beginnen van een online onderneming. Alhoewel dit voor vele een grote kans biedt, denken vele niet aan de risico’s die het online ondernemen met zich mee kan brengen. Hieronder bespreken we 7 van de belangrijkste risico’s van het online ondernemen en hoe Swanmarket.nl jou kan helpen deze risico’s te vermijden.

Concurrentie

Ondernemen brengt het risico van concurrentie met zich mee. Hetzelfde geldt voor de online omgeving. Met de groeiende online cultuur zullen er constant nieuwe concurrenten ontstaan. Het is belangrijk om je te onderscheiden van andere bedrijven in de markt en ervoor te zorgen dat je aanbod aantrekkelijk is voor klanten.

Door verkoop op Swanmarket.nl ben je al vele concurrenten voor. Dit komt doordat je direct verkoopt op een groter platform. Hierdoor is het makkelijker voor jouw bedrijf om gevonden te worden. Natuurlijk zijn er concurrenten te vinden op de website, maar deze concurrenten zijn ook collega’s die je enorm kunnen helpen. Dus als je iets niet snapt, kan je het ook altijd aan je collega’s/concurrenten vragen.

Cybersecurity

Als je een online onderneming hebt, kan je kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen zoals phishing, malware en ransomware. Het is belangrijk om je website en andere online systemen te beschermen met sterke wachtwoorden en beveiligingssoftware om de kans op een aanval te verkleinen. Als je verkoopt op Swanmarket.nl, hoef jij je niet zorgen te maken over de risico’s van Cybersecurity. Wij hebben een sterk IT team, die alles voor jou zal beschermen. Hierdoor kan je gerust jouw producten verkopen.

Betalingen

Als je online betaalmethoden aanbiedt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze veilig zijn en dat klanten vertrouwen hebben in het proces. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van beveiligde servers en het aanbieden van verschillende betaalopties. Op Swanmarket.nl zullen de betalingen via ons geregeld worden. Dit alles gebeurd automatisch en gebeurd natuurlijk op een veilige manier.

Reputatie

Een slechte reputatie kan ernstige gevolgen hebben voor je online onderneming. Het is belangrijk om goede klantenservice te bieden en ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn om een positieve reputatie op te bouwen. Als jouw gezicht gekoppeld is aan jouw onderneming is het belangrijk om ook te letten op jouw eigen imago. Mensen zullen vaak jouw acties matchen aan het bedrijf, of je het nou wilt of niet.

Bij Swanmarket.nl is het mogelijk om nauw contact te hebben met de klanten. Verder heb je ook de mogelijkheid om je te representeren op de events en/of in de stores. Hierdoor is het gemakkelijker om je reputatie op te bouwen.

Wet- en regelgeving

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving rondom online ondernemen, zoals privacywetgeving en belastingen. Het niet voldoen aan deze wetten kan leiden tot boetes en andere juridische problemen. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Onderzoek dus voordat je begint wat kan en wat niet.

Het verkopen op Swanmarket.nl, zorgt ervoor dat jij niet je niet druk hoeft te maken over de algemene wet- en regelgeving. Zolang je je houdt aan de spelregels van Swanmarket.nl zal je niet tegen deze risico’s of problemen aanlopen!

Technische problemen

Je online onderneming kan te maken krijgen met technische problemen, zoals servers die neergaan of systemen die niet goed werken. Dit kan leiden tot frustratie bij klanten en kan ook invloed hebben op je verkoopcijfers.

Om dit te vermijden is het een goed idee om aan te sluiten bij Swanmarket.nl.  Bij verkoop op Swanmarket.nl hoef jij je niet druk te maken om de technische problemen. Zie jij of de klanten iets fout gaan op de website? Stuur ons dan een bericht op [email protected] en wij zullen het direct oplossen.

Leveringsproblemen

Als je online producten verkoopt, kan het gebeuren dat er problemen zijn met het leveren ervan aan klanten. Dit kan leiden tot ontevreden klanten en negatieve feedback. Onderzoek dus goed wat voor leveringsmethoden in jouw land/verkoopomgeving mogelijk is en test dit ook eerst uit.

Zoals je ziet zijn er vele risico’s die komen kijken bij het online ondernemen. Dit is maar het tip van de ijsberg. Gelukkig is het mogelijk door verkoop op Swanmarket.nl vrijwel al deze risico’s te vermijden! Laat dit je niet ontmoedigen om een online onderneming te starten. Leer de regels en wat voor risico’s je kan treffen en bereid je hierop voor. Met goede planning en voorbereiden kan je al een heel eind komen.

Gerelateerde blogs

Een online creatieve onderneming starten!

Het starten van een creatieve online onderneming kan een spannende en lonende ervaring zijn, maar [...]

Tips om online makkelijker gevonden te worden!

Heb jij je eigen webshop of verkoop je via een derde website zoals Swanmarket.nl jouw [...]

6 tips voor een goede start van jouw sieraden verkoop!

Ben je al een lange periode bezig met het maken van je eigen sieraden en [...]

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 189 reviews.